ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ RETREAT ΣΤΟ BLACKPOOL- ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
9 – 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΦΡΟΝΤΙΔΑ και ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

Σε συνεργασία με το Κέντρο Soma Therapies στο Blackpool UK, το Κέντρο δια βίου ανάπτυξης ΦΙΛΥΡΑ διοργανώνει απόδραση μιας εβδομάδας για ολιστική φυσική φροντίδα, αυτογνωσία, διασκέδαση, παιχνίδι, ξενάγηση, νέες εμπειρίες, μαθήματα ζωής και επαφή με τη φύση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Θα μας υποδεχτεί η Sandra Whittle, φυσιοθεραπεύτρια / ολιστική θεραπεύτρια που αναλαμβάνει την όλη διοργάνωση εκεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επιγραμματικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- 09/10 Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 10π.μ. και αναχώρηση για Μάντσεστερ με την εταιρία Jet2
- Το ταξίδι μας θα συνεχιστεί με τρένο στο Blackpool και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
- 10/10 μετά το πρωϊνό συνάντηση στο «White Room», το θεραπευτικό χώρο της Sandra για γνωριμία και το 1ο σεμινάριο/workshop.
- 11/10 ξενάγηση στο Blackpool, έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό του Η.Β.
- 12/10 με τραμ θα μεταφερθούμε στην παραλία του Cleveleys και στο Stanley Park για το 2ο workshop στη φύση
- 13/10 ολοήμερη απόδραση στη φύση εκτός Blackpool. Θα επισκεφθούμε το Hoghton Tower, ξενάγηση, καφέ και γεύμα στον Πύργο.
- 14/10 3ο workshop στο «White Room».
- 15/10 Όλοι μαζί θα αποφασίσουμε πως θα περάσουμε την ημέρα. Ελεύθερο πρόγραμμα
- 16/10 αναχώρηση για το αεροδρόμιο Manchester με τρένο και επιστροφή στην Ελλάδα με την εταιρία EasyJet.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι 20 Μαΐου επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:
6980833238 και 6977285274.

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ –

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΜΗΤΕΡΑ

(Συμμετέχω - Μοιράζομαι - Νιώθω - Απολαμβάνω)

15 Μαϊου 2022

Στο Ανοιχτό Θεατράκι του Κτήματος «Γερανία» Λουτράκι Κορινθίας

Διοργάνωση: Κέντρο δια βίου ανάπτυξης ΦΙΛΥΡΑ

Η Γυναίκα/Μητέρα η ζωοδότρια, η προστάτρια της ζωής έχει επιλεγεί ευθύς εξαρχής να διασυνδέσει τους δύο κόσμους, τον ορατό με τον αόρατο. Κατέχει τη δύναμη της ιερής ενέργειας της ζωής και είναι πολύ σπουδαίο να αντιληφθεί τη μεγάλη της αποστολή ως η Μητέρα του Κόσμου.

Η Γυναίκα/Μητέρα αγωνίζεται για τη γνώση και την ομορφιά αναγνωρίζοντας την υψηλή της ευθύνη να ανυψώσει τα μέγιστα σε όλα τα επίπεδα της ζωής

Η Γυναίκα καλείται να εμβαθύνει τη γνώση της για τη Μητέρα/Φύση και να βρει αληθινούς, αυθεντικούς τρόπους αυτό έκφρασης που στη συνέχεια θα περάσει στα παιδιά της καλλιεργώντας τη σκέψη.

Η αληθινή καλλιέργεια της σκέψης επιτυγχάνεται με την καλλιέργεια του πνεύματος και της καρδιάς.

Με ανοιχτή καρδιά σας προσκαλούμε σε ένα Βιωματικό Εργαστήρι – Αφιέρωμα στη ΓΥΝΑΙΚΑ/ΜΗΤΕΡΑ για να τιμήσουμε το σημαντικό ρόλο της, να συμπαρασταθούμε στις ποικίλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει και να προτείνουμε διεξόδους με συμμετοχικές δραστηριότητες.

Το εργαστήρι περιλαμβάνει:

  • Καλωσορίσματα από το Δ.Σ. του Κέντρου ΦΙΛΥΡΑ και

τον οικοδεσπότη του κτήματος «Γερανία» με ξενάγηση στο κτήμα για μια ξεχωριστή επαφή με τη Μητέρα Γη. https://www.youtube.com/watch?v=1MSIUIIRArg

  • Παιχνίδια γνωριμίας και προσωπικών εμπειριών

με την ψυχολόγο Βασιλική Αργυριάδου

  • Γη, Μητέρα, Γυναίκα. Η ανάδυση της θηλυκής αρχής στην μεγάλη μήτρα με τον δάσκαλο Wudang Tai Chi, Γιώργο Φούφα
  • Συζήτηση με θέματα που απασχολούν την Έφηβο, την Ενήλικη, τη Μητέρα, τη Γιαγιά.
  • Τεχνικές αυτοφροντίδας και υποστήριξης των δικών σας ανθρώπων με:

- επαφή με τη φύση/Μητέρα Γη,

- χαλάρωση,

- ρεφλεξολογία

- παθητική άσκηση με το βοήθημα MyKori και

- πρακτική σωματική άσκηση ανάπτυξης του εσωτερικού

χαμόγελου -- θρέψη της θηλυκής ποιότητας.

Διάρκεια: 10.30 – 17.00

Κόστος συμμετοχής 35€

Θα πραγματοποιηθούν δύο διαλείμματα ένα για καφέ/τσάι και ένα για ελαφρύ γεύμα.

Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6980833238 και 6977285274 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Κράτηση θέσης με κατάθεση 35€ στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, ΙΒΑΝ: 25011043600000436612 Γεώργιος Κουτρουμπής, πρόεδρος του Κέντρου δια βίου ανάπτυξης ΦΙΛΥΡΑ.

Το εργαστήρι θα υλοποιηθεί από τους:

Βάσω Αργυριάδου: ψυχολόγος, σωματική ψυχοθεραπεία μέσω της τέχνης.

Γεώργιος Φούφας: οικοκαλλιεργητής - γεωπόνος, δάσκαλος Wudang Tai Chi

Μαριλώρ Αργυριάδου: Ρεφλεξολόγος, μέλος τους Σωματείου Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων, επίσης παρέχει θεραπευτική μάλαξη.

Γεωργία Μιχαλοπούλου: Υπεύθυνη σπουδών του Κέντρου δια βίου ανάπτυξης ΦΙΛΥΡΑ, ρεφλεξολόγος, εκπαιδεύτρια ρεφλεξολογίας, μέλος τους Σωματείου Επαγγελματικών Ρεφλεξολόγων (Σ.Ε.Ρ.). Στην παλέτα ολιστικών φυσικών μεθόδων φροντίδας που εφαρμόζει περιλαμβάνονται επίσης η κρανιοϊερή θεραπεία, το creative healing και το rejuvance.

 

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Mindfulness!

9 και 10 Οκτωβρίου στο Λουτράκι & 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα

«Συγκεντρώνων την ακοήν και την σκέψιν του, εβύθιζε τον εαυτό του εις τις κινούμενες αρμονίες του κόσμου».

Ιάμβλιχος για τον Πυθαγόρα

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο χρόνος δεν περιμένει.

Το Χθες είναι ιστορία.

Το Αύριο είναι άγνωστο.

Το Σήμερα όμως είναι δώρο.

Και είναι ΤΩΡΑ!!!

 

ΓΙ’ΑΥΤΟ

Είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή που έχουμε!!!Το Κέντρο δια βίου ανάπτυξης ΦΙΛΥΡΑ προσφέρει μια σειρά καλλιτεχνικών εργαστηρίων Mindfulness.Να καλλιεργήσουμε δηλαδή πρακτικά τη συνειδητή επίγνωση των σκέψεων μας, των συναισθημάτων και του περιβάλλοντος κάθε στιγμή, χωρίς όμως να κρίνουμε τις εμπειρίες.

Τι είναι το Mindfulness (Ενσυνειδητότητα)

Το Μindfulness είναι η τέχνη της πρόσβασης στην ενέργεια που μας βοηθάει αναγνωρίσουμε την ευτυχία που υπάρχει ήδη στη ζωή μας αρκεί να μάθουμε να διαχωρίζουμε τις σκέψεις και τις συμπεριφορές που οδηγούν είτε στη χαρά είτε σε αγχωτικές αντιδράσεις και ταλαιπωρία.

Συνοπτικά τρεις (3) είναι οι Στόχοι του Mindfulness:

Να γνωρίσουμε το Νου μας

Να εκπαιδεύσουμε το Νου μας

Να ελευθερώσουμε το Νου

 

Πως θα επιτύχουμε τους Στόχους του Mindfulness:

Βασικά εργαλεία μας είναι:

1. Η Αναπνοή

2. Η Κίνηση στο χώρο

3. Το Τσάι της Σιωπής

4. Τεχνικές Mindfulness

 

 

Εργαστήρια Mindfulness:

1. 9 και 10 Οκτωβρίου στο Λουτράκι - 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα

Mindful Calligraphy: Τίτλος: Κατακτώ τους 9 θριάμβους: με προθέρμανση νου, χεριού και πνεύματος, με μολύβι και χαρτί κατακτούμε: τον Τροχό, την Άνοιξη, το Στρόβιλο, τη Σπείρα, το Σαλιγκάρι, το Κύμα, το Φίδι, το Άπειρο, τον Ανώτερο Εαυτό

Ακολουθούν:

2. Mindful Calligraphy: Τίτλος: Δημιουργώ το δικό μου Στίγμα. Ζωντανεύω το παρελθόν: Φανταστείτε μια άγνωστη γλώσσα από το μακρινό παρελθόν. Ξεχνάμε το αλφάβητο που γνωρίζουμε και μαθαίνουμε ένα φρέσκο.

3. Mindful Calligraphy: Τίτλος: Η δική σου φωνή – Δημιουργώντας Γράμματα με Ζωντάνια. Θα χρησιμοποιήσουμε όλο το σώμα όχι μόνο τα χέρια. Το κάθε γράμμα ξεκινά από το νου

4. Mindful Calligraphy: Τίτλος: Callimantra – Δημιουργώ το δικό μου mantra. Συνδυάζοντας όσα έχουμε μάθει ως τώρα – τεχνικές αναπνοής, συγκέντρωση, σχηματισμό γραμμάτων- δημιουργούμε τα δικά μας mantra. Έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την απόλυτη αφύπνιση και την πλήρη εστίαση στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

5. Mindful Αγιογραφίας: Η Χρυσάνθη Τσίντζουρα, Αγιογράφος, θα μας μυήσει στις αρχές της Αγιογραφίας με μοναδικό τρόπο. Απόλυτα συνειδητά θα επικοινωνήσουμε με τον ανώτερο εαυτό μας.

6. Mindful Origami: Μαθαίνουμε την αρχαία και όμορφη τέχνη του να διπλώνουμε το χαρτί με συνειδητότητα δημιουργώντας όμορφες κατασκευές.

7. Mindful Υφαντική: «Όπως η σαΐτα υφαίνει το υφαντό έτσι και η λέξη υφαίνει το λόγο» Πλάτων.Η Υφαντική ως πανάρχαια τέχνη βασίζεται στην κίνηση , τον ήχο, το ρυθμό, τη ζωγραφική, την εστίαση της προσοχής και τη δεξιοτεχνία. Σε αυτό συμβάλλει ουσιαστικά και η ομαδοσυνεργατική δημιουργία κάνοντας τα άτομα να βιώνουν μια ανεξάρτητη, ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή.Μ. Σγουρού - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΑΚΑΤΕΙΑΙ

8. Mindful Ρεφλεξολογία Χεριών για Αυτό-φροντίδα: Αγγίζουμε συνειδητά τα ρεφλεξολογικά σημεία στα χέρια, χαλαρώνουμε και ενεργοποιούμε τον αυτοθεραπευτικό μηχανισμό του σώματος μας γιατί εμείς κρατάμε τη ΖΩΗ και την ΥΓΕΙΑ μας στα χέρια μας.

 

Το 1ο Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί 9 και 10 Οκτωβρίου 11.00 π.μ. – 01.00μ.μ. στο Λουτράκι, συγκρότημα ΑΤΛΑΣ και στις 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα, 6-8μ.μ..

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα, που επιβάλλονται αυτόν τον καιρό και για το λόγο αυτό οι ομάδες που σχηματίζονται δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα έξι (6) άτομα.

 

Αναλυτικά πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής για κάθε εργαστήρι στα τηλέφωνα: 6980833238 και 6977285274.

 

«Φιλύρα» Κέντρο Δια Βίου Ανάπτυξης

Η «Φιλύρα» ως Κέντρο Δια Βίου Ανάπτυξης φιλοδοξεί να είναι η όαση που θα σας προσφέρει:

Φως
Ίασης
Λύσεις
Υγείας και
Ροή
Αγάπης για τον εαυτό σας,

διότι από τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο ο μόνος άνθρωπος που θα έχουμε πάντα κοντά μας για όσο ζούμε είναι ο εαυτός μας.

Επικοινωνία

Ανδριανού 1, Νέα Ιωνία, Αθήνα

Τηλ. 2102774020

Κιν. 6980833238

Κιν. 6977285274

email. info@filira.eu

Facebook. https://www.facebook.com/filira.eu

Instagram. https://www.instagram.com/filira_center

Προσωπικά Δεδομένα GDPR
Η «Φιλύρα» θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας. Σε καμιά περίπτωση η «Φιλύρα» δεν μεταβιβάζει και δεν πουλάει τα δεδομένα σας σε τρίτους, ούτε διενεργεί κανενός άλλου είδους επεξεργασία χωρίς τη δική σας έγγραφη συναίνεση. Οποιαδήποτε στιγμή δικαιούστε να ζητήσετε την αλλαγή, τη διόρθωση, την αναίρεση της συναίνεσης και τη διαγραφή των στοιχείων σας αποστέλλοντας e-mail στο info@filira.eu

© Πνευματικά Δικαιώματα
Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Κ. Δ. Β. Α. ΦΙΛΥΡΑ. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες) περιέχεται στον ιστοχώρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του ιστοχώρου χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση της ΦΙΛΥΡΑ.


©2024 Filira.eu. All Rights Reserved.   Created by www.gvs.gr

Search