Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Mindfulness!

 

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Mindfulness!

9 και 10 Οκτωβρίου στο Λουτράκι & 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα

«Συγκεντρώνων την ακοήν και την σκέψιν του, εβύθιζε τον εαυτό του εις τις κινούμενες αρμονίες του κόσμου».

Ιάμβλιχος για τον Πυθαγόρα

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο χρόνος δεν περιμένει.

Το Χθες είναι ιστορία.

Το Αύριο είναι άγνωστο.

Το Σήμερα όμως είναι δώρο.

Και είναι ΤΩΡΑ!!!

 

ΓΙ’ΑΥΤΟ

Είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή που έχουμε!!!Το Κέντρο δια βίου ανάπτυξης ΦΙΛΥΡΑ προσφέρει μια σειρά καλλιτεχνικών εργαστηρίων Mindfulness.Να καλλιεργήσουμε δηλαδή πρακτικά τη συνειδητή επίγνωση των σκέψεων μας, των συναισθημάτων και του περιβάλλοντος κάθε στιγμή, χωρίς όμως να κρίνουμε τις εμπειρίες.

Τι είναι το Mindfulness (Ενσυνειδητότητα)

Το Μindfulness είναι η τέχνη της πρόσβασης στην ενέργεια που μας βοηθάει αναγνωρίσουμε την ευτυχία που υπάρχει ήδη στη ζωή μας αρκεί να μάθουμε να διαχωρίζουμε τις σκέψεις και τις συμπεριφορές που οδηγούν είτε στη χαρά είτε σε αγχωτικές αντιδράσεις και ταλαιπωρία.

Συνοπτικά τρεις (3) είναι οι Στόχοι του Mindfulness:

Να γνωρίσουμε το Νου μας

Να εκπαιδεύσουμε το Νου μας

Να ελευθερώσουμε το Νου

 

Πως θα επιτύχουμε τους Στόχους του Mindfulness:

Βασικά εργαλεία μας είναι:

1. Η Αναπνοή

2. Η Κίνηση στο χώρο

3. Το Τσάι της Σιωπής

4. Τεχνικές Mindfulness

 

 

Εργαστήρια Mindfulness:

1. 9 και 10 Οκτωβρίου στο Λουτράκι - 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα

Mindful Calligraphy: Τίτλος: Κατακτώ τους 9 θριάμβους: με προθέρμανση νου, χεριού και πνεύματος, με μολύβι και χαρτί κατακτούμε: τον Τροχό, την Άνοιξη, το Στρόβιλο, τη Σπείρα, το Σαλιγκάρι, το Κύμα, το Φίδι, το Άπειρο, τον Ανώτερο Εαυτό

Ακολουθούν:

2. Mindful Calligraphy: Τίτλος: Δημιουργώ το δικό μου Στίγμα. Ζωντανεύω το παρελθόν: Φανταστείτε μια άγνωστη γλώσσα από το μακρινό παρελθόν. Ξεχνάμε το αλφάβητο που γνωρίζουμε και μαθαίνουμε ένα φρέσκο.

3. Mindful Calligraphy: Τίτλος: Η δική σου φωνή – Δημιουργώντας Γράμματα με Ζωντάνια. Θα χρησιμοποιήσουμε όλο το σώμα όχι μόνο τα χέρια. Το κάθε γράμμα ξεκινά από το νου

4. Mindful Calligraphy: Τίτλος: Callimantra – Δημιουργώ το δικό μου mantra. Συνδυάζοντας όσα έχουμε μάθει ως τώρα – τεχνικές αναπνοής, συγκέντρωση, σχηματισμό γραμμάτων- δημιουργούμε τα δικά μας mantra. Έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την απόλυτη αφύπνιση και την πλήρη εστίαση στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

5. Mindful Αγιογραφίας: Η Χρυσάνθη Τσίντζουρα, Αγιογράφος, θα μας μυήσει στις αρχές της Αγιογραφίας με μοναδικό τρόπο. Απόλυτα συνειδητά θα επικοινωνήσουμε με τον ανώτερο εαυτό μας.

6. Mindful Origami: Μαθαίνουμε την αρχαία και όμορφη τέχνη του να διπλώνουμε το χαρτί με συνειδητότητα δημιουργώντας όμορφες κατασκευές.

7. Mindful Υφαντική: «Όπως η σαΐτα υφαίνει το υφαντό έτσι και η λέξη υφαίνει το λόγο» Πλάτων.Η Υφαντική ως πανάρχαια τέχνη βασίζεται στην κίνηση , τον ήχο, το ρυθμό, τη ζωγραφική, την εστίαση της προσοχής και τη δεξιοτεχνία. Σε αυτό συμβάλλει ουσιαστικά και η ομαδοσυνεργατική δημιουργία κάνοντας τα άτομα να βιώνουν μια ανεξάρτητη, ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή.Μ. Σγουρού - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΑΚΑΤΕΙΑΙ

8. Mindful Ρεφλεξολογία Χεριών για Αυτό-φροντίδα: Αγγίζουμε συνειδητά τα ρεφλεξολογικά σημεία στα χέρια, χαλαρώνουμε και ενεργοποιούμε τον αυτοθεραπευτικό μηχανισμό του σώματος μας γιατί εμείς κρατάμε τη ΖΩΗ και την ΥΓΕΙΑ μας στα χέρια μας.

 

Το 1ο Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί 9 και 10 Οκτωβρίου 11.00 π.μ. – 01.00μ.μ. στο Λουτράκι, συγκρότημα ΑΤΛΑΣ και στις 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα, 6-8μ.μ..

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα, που επιβάλλονται αυτόν τον καιρό και για το λόγο αυτό οι ομάδες που σχηματίζονται δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα έξι (6) άτομα.

 

Αναλυτικά πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής για κάθε εργαστήρι στα τηλέφωνα: 6980833238 και 6977285274.

 

«Φιλύρα» Κέντρο Δια Βίου Ανάπτυξης

Η «Φιλύρα» ως Κέντρο Δια Βίου Ανάπτυξης φιλοδοξεί να είναι η όαση που θα σας προσφέρει:

Φως
Ίασης
Λύσεις
Υγείας και
Ροή
Αγάπης για τον εαυτό σας,

διότι από τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο ο μόνος άνθρωπος που θα έχουμε πάντα κοντά μας για όσο ζούμε είναι ο εαυτός μας.

Επικοινωνία

Ανδριανού 1, Νέα Ιωνία, Αθήνα

Τηλ. 2102774020

Κιν. 6980833238

Κιν. 6977285274

email. info@filira.eu

Facebook. https://www.facebook.com/filira.eu

Instagram. https://www.instagram.com/filira_center

Προσωπικά Δεδομένα GDPR
Η «Φιλύρα» θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας. Σε καμιά περίπτωση η «Φιλύρα» δεν μεταβιβάζει και δεν πουλάει τα δεδομένα σας σε τρίτους, ούτε διενεργεί κανενός άλλου είδους επεξεργασία χωρίς τη δική σας έγγραφη συναίνεση. Οποιαδήποτε στιγμή δικαιούστε να ζητήσετε την αλλαγή, τη διόρθωση, την αναίρεση της συναίνεσης και τη διαγραφή των στοιχείων σας αποστέλλοντας e-mail στο info@filira.eu

© Πνευματικά Δικαιώματα
Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Κ. Δ. Β. Α. ΦΙΛΥΡΑ. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες) περιέχεται στον ιστοχώρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του ιστοχώρου χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση της ΦΙΛΥΡΑ.


©2024 Filira.eu. All Rights Reserved.   Created by www.gvs.gr

Search