Η διατροφή ως ενεργειακό μέγεθος

Το Κέντρο δια βίου ανάπτυξης ΦΙΛΥΡΑ, σας καλεί σε μια ακόμη διάλεξη με θέμα τη διατροφή.

Συχνά ακούμε την έκφραση: ''πες μου τι τρως, να σου πω ποιος είσαι''.

 

Είναι γεγονός ότι η διατροφή μας καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της υγείας της ύπαρξης μας συνολικά(πνευματικό, ψυχικό και βιοχημικό επίπεδο).

Συνεπώς, μια καθημερινά ακατάλληλη διατροφή η οποία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του οργανισμού μας, αλλά απλά μας ''χορταίνει'' θα μας οδηγήσει μελλοντικά σε διάφορα προβλήματα υγείας. Άρα, για να διατηρήσουμε την ισορροπία της υγείας μας θα πρέπει να την επιλέξουμε και η επιλογή της ενεργειακής διατροφής θα πρέπει να αποτελεί την βάση της απόφασης μας.

Από την συζήτηση θα προκύψουν γνώσεις και πληροφορίες για την σημασία της ενεργειακής διατροφής στην θρέψη του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης, την διαμόρφωση μιας χρηστικής για τον οργανισμό διατροφικής κουλτούρας, η θεραπευτική διάσταση της δίαιτας ανάμεσα σε μύθους και πραγματικότητες, την σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής, τις δίαιτες αδυνατίσματος και τέλος την συναισθηματική και ιδεολογική πλευρά του διατρέφεσθαι.

Τελικά, η ρήση του μεγάλου Δάσκαλου Ιπποκράτη ''η τροφή να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου'' έχει βαθύτερη ανάγνωση από την ''στενή'' προσέγγιση που γίνεται συνήθως στις ημέρες μας, εστιαζόμενη αποκλειστικά στην ακολουθία μιας διατροφικής συνήθειας.

Εισηγητής: ο φυσικός θεραπευτής Χάρης Τσετσέκος.

Είσοδος: Ελεύθερη.

«Φιλύρα» Κέντρο Δια Βίου Ανάπτυξης

Η «Φιλύρα» ως Κέντρο Δια Βίου Ανάπτυξης φιλοδοξεί να είναι η όαση που θα σας προσφέρει:

Φως
Ίασης
Λύσεις
Υγείας και
Ροή
Αγάπης για τον εαυτό σας,

διότι από τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο ο μόνος άνθρωπος που θα έχουμε πάντα κοντά μας για όσο ζούμε είναι ο εαυτός μας.

Επικοινωνία

Ανδριανού 1, Νέα Ιωνία, Αθήνα

Τηλ. 2102774020

Κιν. 6980833238

Κιν. 6977285274

email. info@filira.eu

Facebook. https://www.facebook.com/filira.eu

Instagram. https://www.instagram.com/filira_center

Προσωπικά Δεδομένα GDPR
Η «Φιλύρα» θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας. Σε καμιά περίπτωση η «Φιλύρα» δεν μεταβιβάζει και δεν πουλάει τα δεδομένα σας σε τρίτους, ούτε διενεργεί κανενός άλλου είδους επεξεργασία χωρίς τη δική σας έγγραφη συναίνεση. Οποιαδήποτε στιγμή δικαιούστε να ζητήσετε την αλλαγή, τη διόρθωση, την αναίρεση της συναίνεσης και τη διαγραφή των στοιχείων σας αποστέλλοντας e-mail στο info@filira.eu

© Πνευματικά Δικαιώματα
Το περιεχόμενο του παρόντος ιστοχώρου αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Κ. Δ. Β. Α. ΦΙΛΥΡΑ. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες) περιέχεται στον ιστοχώρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του ιστοχώρου χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση της ΦΙΛΥΡΑ.


©2023 Filira.eu. All Rights Reserved.   Created by www.gvs.gr

Search